• 歡迎訪問山東專升本網!本站為考生提供山東專升本信息服務,網站信息供學習交流使用,非政府官方網站,官方信息以山東教育考試院www.sdzk.cn為準。

專升本熱線:  18615515112

2021年考試時間已經開始

2021年報名時間已經開始

所在位置:山東專升本 > 歷年真題 > 正文

歷年山東專升本英語考試作文真題

2020-11-09 11:19:51   來源:山東專升本    點擊:   作者:李老師   

  一、本試卷分為試卷一、試卷二兩部分。

  二、將自己的姓名、準考證號碼寫在試卷和答題卡的相應位置上。考試結束后,把試卷和答題卡放在桌上。教師收卷后才可以離開考場。試卷和答題卡均不得帶走。

  三、仔細讀懂題目的說明。

  四、在120分鐘內答完全部試題,不得拖延時問。

  五、試卷一的答案必須填涂在答題卡上,凡是寫在試卷上的答案一律無效;試卷上所有題目必須在試卷上作答。

  六、選擇題只能選一個答案,多選作廢。選定答案后,用2B鉛筆在答題卡上相應字母的中部劃一條橫線。使用其他符號者不給分。畫線要有一定的粗度,濃度要蓋過底色。

  七、如果要改動答案,必須用橡皮擦干凈原來選定的答案,然后再按上而的規定重新填涂。

  第一部分:聽力理解(Part I Listening Comprehension),共20題,考試時間為1 5分鐘。

  第一節:聽下面五段對話,每段對話后有一個小題,從題中所給的A、B、C、 D四個選項中選出答案,每對話僅讀一遍。

  1.Why is the woman still working?

  A.Because she doesn't like to have a rest.

  B.Because she wishes to be a boss somedaV.

  C.Because her boss asks her to work late.

  D.Because she has to finish her report.

  2.What can be implied from this conversation?

  A.Henry is not a hard-working student.

  B.Henry is busy with his book report.

  C.Henry iS 100king after his sick brother.

  D.Henry has prepared well for the math examination.

  3.When will the conversation most probably take place?

  A.on the 10th. B.On the 8th. C.on the 12th. D.On the 11th.

  4.What is the probable relationship between the two speakers?

  A.Wife and husband. B.Teacher and student.

  C.Employer and employee. D.Policeman and driver

  5.What does the man suggest they do about the notes?

  A.Forget them untillater.

  B.Go over them right awaV.

  C.Discuss them with Professor Smith.

  D.Move them away from the tea cup.

  第二節:聽下面兩段材料,每段材料后有2~3個小題,從題中所給的A、B、C、D四個選項中選出答案,每段材料僅讀一遍。

  Passage 1

  6.________made a lot ofpeople fall ill

  A.The bad weather B.Food C.Hard work D.Water resources

  7.The old woman’s home was in_________.

  A.Paris B.Beijing C.north of London D.Spain

  8.The Indian was ______.

  A.the doctor B.the patient C.the teacher D.the student

  PassageTwo

  9.The first bicycle was invented in__________.

  A.1780 B.1790 C.1880 D.1890

  10.________ could ride bicycle at that time

  A.Onlymen B.Policemen C.Everyone D.Only women

  第三節:聽下面一段材料并填空。本段材料共讀三遍,第一遍,全文朗讀:第二遍,句句朗讀,句與句之間有5秒停頓;第三遍再次全文朗瀆。

  It is 11 true that all of US need to sleep,but most people 1 2 know why and how they sleep.

  We know that if we sleep well,we feel rested.And if we don’t sleep well,we often feel

  tired and 13 .It seems there are two 14 of sleep,15 __________rest and emotional and psychological rest,through which we can rest our bodies and our 1 6_______.

  Every night we have two kinds of sleep: active sleep and passive sleep. The passive sleep gives our body the rest that’s needed and 17____ us for active sleep, in which dreaming occurs. The brain rests, then it becomes active, hen dreaming occurs. This 18____ is repeated several times 19___ the night. During eight hours of sleep,people dream for a 20________ of one and a half hours on the average.

  第二部分:用法和語法結構(Part II Vocabulary and Structure), 共30題,考試時間為20分鐘。從題中所給的A, B, C,D四個選項中選出答案。

  A節(Sectiona)詞語用法

  21.There is miserable news that very few people______ the earthquake

  A.recover B.survived C.existed D.discovered

  22.I asked him to________ me a few minutes SO that I could have a word with him.

  A.spend B. spare C.save D share

  23 _______your book.and do this work first.You may read it later.

  A.Put out B.Put away C.Put up D.Put on

  24.Until then did I realize that their marriage had______ because they had little in common.

  A.put off B.given up C.broken down D.called off

  25.Would you like to come to see a film with me tonight?

  I’d loveto._____I didn’t finish my homework yet.

  A.and B.so C.as D.but

  26 _______you’ve got an opportunity,you should take good advantage of it.

  A.Now that B.After C.Although D.As soon as

  27.Many companies are seeking to exploit and develop the rich natural_______ regions.

  A.sources B.resources C.materials D.power

  28.Some local companies are making great efforts to _____ with foreign companies for a share of the maret..

  A.connect B.combine C compete D.compare

  29.Many students will watch TV only to_____time during the summer vacation.

  A.spend B.waste C.enjoy D.kill

  30.We were all _________when we heard the _____ news that the rescue team found another

  survivor.

  A.excited;excited B.exciting;exciting

  C.excited;exciting D.exciting;excited

  B節(Section B.語法結

  31.He has so many inventions that he is really______ Edison of ____Japan.

  A.an;the B.an;/ C.the;the D.the;|

  32.All the things ________, his proposal is of greater value than yours.

  A.considered B.considering C.to consider D.consider

  33.Even though they _______side by side for twenty years,the two neighbors are not on good terms.

  A.have been lived B.had been lived C.had been living D.have been living

  34.一Does Jane still pursue her dream of becoming a movie star?

  一I’m afraid not.She is said______ the stage already as she got married.

  A.to have left B.to leave C.to have been left D.to be left

  35 ________who she was,she said she was Mr.Johnson’s friend.

  A.Asking B.Asked C.To ask D.When asking

  36.The number of people invited____ fifty,but a number of them____ absent for different reasons.

  A.were,was B.was,was C.was, were D.were, were

  37.You_____ the difficulties after I explain the whole thing to you.

  A.will be seen B.will have seen C.will see D.see

  38.The new policy, ______ is about the tax reduction,is to be carried out next month.

  A.that B.what C.it D.which

  39.Not only I but also Jane and Mary _______ worn out after having one examination after another.

  A.is B.are C.am D. be

  40.—By the way, when did you get your living room_______?

  —Last Sunday.

  A.to paint B.painted C.painting D.to be painted

  41.A survey of the opinions of students_______ that they also admit several hours of sittingin front

  ofthe computer______ harmful for one’s health.

  A.show;are B.shows;is C.show;is D.shows;are

  42.Tired _________ she was,there was no hope of her being able to sleep.

  A.if B.though C.even if D. unless

  43.By the time your plane lands tonight,I ____ at the airport for 3 hours.

  A.had waited B.have been waited

  C.had been waiting D.will have been waiting

  44.The activity was delayed,_______was exactly_______we wanted·

  A.whicll。what B.which,which

  C.that,what D.that,that

  45.The room is in a terrible mess;it_________ cleaned.

  A.can’t have been B.shouldn’t have been

  C.mustn’t have been D.wouldn’t have been

  46.________a postgraduate,1 would at least master two foreign language.

  A.Was 1 t0 becOme B.Were I to become

  C.Had l become D.I should become

  47.It is the third time I ________ to the Palace Museum,and I still think it is marvelous.

  A.have gone B.go C.have been D.will go

  48.He made the proposal that we_______ a role play at the English evening.

  A.have B.had C.will have D.have had

  49.All ________ you can do to comfort her is to listen to her story patiently.

  A.what B.that C.which D.things

  50.The manager ______ a rise in salary for ages,but nothing has happened yet.

  A.is promised B.is promising C.has been promising D.promised

  第三部分:閱讀理解( Part III Reading Comprehension)共20題, 4節內容,考試時間為35分鐘。

  第一節:短文理解,考生可根據文章內容從每題四個選擇項中選出答謄。

  There was once a young man who suffered from cancer.He was 1 8 years old and he

  could die anytime. 71 He never went outside;but he was sick of staying home and wanted to go out for once.So he asked his mother and she gave him permission.

  He walked down his block and found a lot of stores.He passed a CD store and saw a beauti ful girl about his age and he knew it was love at first sight.He opened the door and walked in.

  She looked up and asked,”Can I help you?”

  He said, “U11…Yeah…Umm…I would like to buy a CD.”

  Hc picked one out and gave her money for it.

  “Would you like me to wrap it for you?”she asked,smiling her cute smile.

  He nodded and she went to the back.She came back with the wrapped CD and gave it to him.He took it and walked out of the store.

  He wcnt home and from then on,he went to that store every day and bought a CD,and she wrapped it for him.He took the CD home and put it in his closet. He was still too shy to ask her out.His mother found out about this and told him to just ask her. So the next day, he took a11 his courage and went to the store as usual.He bought a CD like he did every day and once again she went to the back of the store and came back with it wrapped. He took it and when she wasn’t looking,he left his phone number on the desk and ran out.

  0ne day , the phone rang,and the mother picked it up and said,“Hello?”

  It was the girl !!! The mother started to cry and said,“You don,t know? He passed away yesterday...”

  Later in the day, the mother went into the boy’s room because she wanted to remember him.She thought she would start by looking at his clothes, so she opened the closet.

  72 She was face to face with piles and piles of unopened CDs.She was surprised to find all these CDs and she picked one up and sat down on the bed and she started to open one. Inside,there was a CD and as she took it out of the wrapper,out fell a piece of paper.The mother picked it up and started to read it.It said:Hi…1 think U R really cute.Do U wanna go out with me?Love,Jocelyn.

  The mother was deeply moved and opened another CD...

  Again there was a piece of paper.It said:Hi…I think U R really cute.Do U wanna go out with me? Love,Jocelyn.

  51.Why did the boy go to the CD store everyday and buy a CD?

  A.He loved the girl. B.He loved music.

  C.He loved collecting CDs. D.He was sick of staying home and wanted to go out.

  52.What did the girl in the CD store feel about the boy?

  A.It was not mentioned. B.She was not interested in the boy.

  C.Shefelt sorry for theboy. D.Shelikedthe boy.

  53.Who was Jocelyn?

  A.The boy. B.The girl in the store

  C.The boy’s mother. D.A totle stranger

  54.What did the passage try to tell us?

  A.The boy was too shy to ask the girl out.

  B.The boy loved music so much.

  C.There was love at first sight.

  D.Both the boy and the girl missed their love

  第二節:短文理解,考生可根據文章內容從每題四個選擇項中選出答案。

  Common sense would tell us that physically active children may be more likely to become active and healthy adults.73 In the United States,elementary and middle schools are advised to give students two and a half hours of ohvsical activity a week.That is what the Centers for Disease Control and Prevention and the American Heart Association l'ecommend (推薦).They say high schools should provide about four hours of physical activity each week.Yet many schools across the country have reduced their physical education programs.Criticism of the cuts has led in some places to efforts to give students more time for exercise,not less.

  The future health of Americans may depend on it.Just this week,a study reported that life expectancy(預期壽命)has fallen or is no longer increasing in some parts of the United States.The situation 1s worst among poor people in the southern states.and especially women.Public health researchers say it is largely the result ofincreases in obesity(肥胖),smoking and high blood pressure.They also blame difierences in health services around the country.

  In 2006,a study found that only four percent of elementary schools provided daily physical education all year for all grades.This was true of eight percent of middle schools and two percent of high schools.74 The study also found that 22 percent of a11 schools did not reauire student to take any P.E.(體育課)

  Charlene Burgeson is the executive director of the National Association for Sport and Physical Education.She says one problem for P E.teachers iS that schools are under pressure to put more time into academic subjects.Also,parents may agree that children need exercise in school.Yet many parents today still have bad memories of being chosen last for teams because teachers favored the good athletes in class.

  But experts say PE classes have changed.They say the goal has moved away fromcompetition and toward personal performance.as a way to build a lifetime of activity.These days,teachers often lead activities like weight training and yoga . 75 Some parents like the idea of avoiding competitive sports in PE class.Yet others surely dislike that idea.In the end, schools may find themselves in a no-win situation.

  55.Why are schools recommended to give students certain time for sports?

  A.Because difierent schools set up difrerent physical education programs.

  B.Because the physical activity of children will influence their health in adulthood.

  C.Because nowadays children spend too much time on their studies.

  D.Because only four percent of elementary schools provided daily physical education.

  56.AIl the following factors may have caused fallen life expectancy in some parts of the United

  States EXCEPT that _______.

  A.more and more people are getting fat

  B.an increasing number of people smoke

  C.some places don’t provide adequate health services

  D.a lot of people don’t take regular exercise

  57.Today the goal of P E classes is to_________.

  A.help all the students exercise

  B.create competition among students

  C.produce good athletes

  D.avoid competitive sports

  58.We can infer from the passage that__________.

  A.parents all agree with the idea of avoiding competitive sports

  B.parents enjoyed their P.E. classes when they were students

  C.a lot ot’attention is paid to students’academic subjects

  D.a lot of schools don’t have enough P.E.teachers

  第三節:業務交際英語

  Part 1

  把意義相同的英漢語句匹配到一起。

  59.Ourpurpose is to explore the overseas market for our product

  60.Our company mainly trades in rats and crafts

  61.Our purpose is to explore the possibilities of developing trade with you.

  62.We have done a lot of trade with your company for the past five years.    A 我們公司主要經營手工藝品。

  B 在過去的五年中,我們與貴公司進行了大量的貿易。

  C 我們的目的是要為我們的產品開發海外市場。

  D 我們的目的是和你們探討一下發展貿易的可能性。

  Part 2

  63.We should develop our city’s economy jnto a pattern of its own feature with tourism as its stage and economy and trade as actors.

  64.We shall encourage the running of school by nongovernmental sectors so as to bring the initiative of all quarters into play.

  65.We will firmly jmprove sociaI security and rectify the polluted and disorderly environment in an effort to build more civilized towns and cities.

  66.We cannot reach our strategic goal unless we carry out reforms and adhere to the open-up policy.This is a pass we must go through.    A.我們要堅決改善社會治安,治理臟亂環境,創建更多的文明城鎮。

  B.我們如不搞改革、不堅持開放政策,

  我們的戰略目標就不可能實現。這 是一個我們必須通過的關。

  C.我們要形成我市獨特的經濟開發 格局:旅游搭臺,經貿唱戲。

  D.我們要影{極鼓勵社會力量辦學,以

  調動各辦面的辦學積極性。

  第四節:應用文理解

  Vitamins are important to our health.Difierent vitamins are found in difierent foods.grains.vegetables and fruits,fish and meat,eggs and milk products.So which foods should

  be eaten to get enough of the vitamins our bodies need?Let us look at some important vitamins for the answer.

  Vitamin A helps prevent skin and other tissues from becoming dry.People who do not get enough Vitamin A cannot see well in darkness.They may develop a condition that dries the eyes.This can result in infections and lead to blindness.Vitamin A is found in fish liver oil.It

  is also in the yellow part of eggs.Sweet potatoes.carrots and other darkly colored fruits and vegetables contain substances that the body can change into Vitamin A.

  Vitamin B is also called thiamine(硫膠).Thiamine changes starchy foods jnto energy.It also helps the heart and nervous system work smoothly.Without it.we would be weak and would not grow.We also might develop beriberi(腳氣病).Thiamine is found not iust in whole grains like brown rice.but also jn other foods.These include beans and peas.nuts.and meat and fish.

  Vitamin C is needed for strong bones and teeth.and for healthy blood passages.It also helps wounds heal quickly.The body stores little Vitamin C.So we must get it every day in foods such as citrus fruits,tomatoes and uncooked cabbage.

  Vitamin D increases levels of the element calcium(鏟')in the blood.Calcium is needed for nerve and muscle cells to work normally.It is also needed to build strong bones.VitaminD prevents the children’s bone disease rickets(佝僂癇).Ultraviolet light from the sun changes a substance in the skin into vitamin D Fish liver oil also contains vitamin D.In some countries.milk producers add vitamin D to milk so children will get enough.

  Vitamin K is needed for healthy blood.It thickens the blood around a cut to stop bleeding.Bacteria in the intestines f腸道)normally produce vitamin K.It can also be found in pork products.1iver and in vegetables like cabbage.kale and spinach.

  67.Lack of Vitamin A will lead to __________ .

  A.night blindness B.heart disease C.beriberi D.rickets

  68.________is able to change rice and wheat into energy

  A.Vitamin C B.Vitamin K C.pork products D.Vitamin BI

  69.Every day we must eat certain______ to get Vitamin C.

  A.meat and fish B.rice and milk C.fruit and vegetables D.eggs and bones

  70.It can be inferred from the passage that_________.

  A.vitamins are sometimes not necessary to our health

  B.it is important to eat a mixture offoods every day

  C.one food only contains one vitamin

  D.fruits contain more vitamins than vegetables

  英語試卷二

  第四部分:翻譯(Part IV Translation),共10題,考試時間為20分鐘

  A節(Section A.英譯漢,5題,要求將閱讀理解材料中5個畫線句子譯成漢語。

  71.He never went outside;but he was sick of staying home and wanted to go out for once.

  72.She was surprised to find all these CDs and she picked one up and sat down on the bed and she started to open one

  73.In the United States,elementary and middle schools are advised to give students two and

  a half hours of physical activity a week.

  74.The study also found that 22 percent of all schools did not require students to take any PE.

  (體育課).

  75.Some parents like the idea of avoiding competitive sports in PE class.

  B 節(Section B)漢譯英,5題,要求將下列5個句子譯成英語。

  76.處理這些問題全憑經驗。

  __________________________________________________________________________________

  77.請你幫我在紐約預定一個四賓館的房問好嗎?

  ________________________________________________________________________________

  78.我們兩國之間已經有了10年的貿易關系。

  __________________________________________________________________________________

  79.整套設備可以在幾小時內安裝完畢。

  __________________________________________________________________________________

  80.我們的實驗現在已經到了最后也是最重要的一個階段。

  __________________________________________________________________________________

  第五部分:寫作(Part V Writing),考試時間為30分鐘。要求如下:

  隨著互聯網的迅速發展及其對人類生活產生的巨大影響,越來越多的人喜歡在網上購物。對此現象,人們持有不同的態度。請以Shpping Online為題,根據表格內容

  并結合自己的觀點寫一篇短文。

  態度  理 由

  贊成  l便捷 2.選擇范圍廣 3.價格便宜

  反對  1.存在假貨 2.存在支付風險

  注意:l字數在120詞左右;2可適當增加細節,使文章連貫完整。

  參考詞匯:convenient方便;fake products假貨

  Shopping Online

  2009年山東省專升本英語試卷答案及解析

  試卷一

  Part I Listening Comprehension

  1.C 2.D 3.A 4.D 5.B 6.A 7.C 8.B 9.B 10.A

  11.really 12.hardly 13.unhappy 14.Kinds 15.body 16.brains 17.Provides

  18.sheep 19.During 20.period

  Part II Vocabulary and structure

  A節 (section A.

  21.【答案解析】B。本題考查動詞詞義辨析。考生要注意到及物動詞與不及物動詞用法上的差異。A項是“恢復”,為不及物動詞,常與from連用;B項是“存在”,既是及物動詞也是不及物動詞;C 項exist 是不及物動詞,后面不跟賓語。D項是“發現”。 句意:有悲慘的消息稱在地震中只有很少的人幸存了下來。

  22.【答案解析】B。本題考查近義詞辨析。A項spend意為“花費某人……時間或金錢”,后面要直接跟時間或金錢;B項spare意為“勻給某人某些時間”;C項save money/time意為“節省時間或金錢”;D項share 意為“與……分享”。 句意: 我讓他勻給我幾分鐘以便我和他說句話。

  23.【答案解析】B。本題考查動詞短語搭配。A項put out意為“生產,產出”; B項put away意為“收拾好;放置一邊”。C項put up意為“搭起,搭建”;D項 put on意為“戴上;呈現”。 句意:吧書收起來,先做這項工作。你可以以后再讀這本書。

  24.【答案解析】D。本題考查動詞短語的辨析。A項put off意為“推遲”;B項give up意為“放棄”;C項break down意為“出故障”;D項call off意為“取消”。 句意:直到那時我才認識到他們的婚禮被取消,因為他們沒有共同之處。

  25.【答案解析】D。本題考查連詞辨析及上下文邏輯關系。A項and表示并列關系;B項so表示因果關系;表結果;C項as表示原因;D項but表示轉折關系。句意:-——你愿今晚和我一起去看電影嗎?—— 我愿意去,可是我還沒完成作業。

  26.【答案解析】A。本題考查上下文的邏輯關系。A項now that表對話雙方都知道的原因,意為“既然”;B項after 表時間關系,意為“在……之后”;C項although表讓步關系,意為“盡管….”;D項as soon as表時間關系,意為“一…就… ”。 句意:既然你獲得了機會,就得好好地利用它。

  27.【答案解析】B。本題考查近義詞辨析。A項sources意為“來源”;B項resources意為“資源”;C項materials意為“物質,材料”,D項power 意為“能源,力量”。 句意:許多公司正在努力開發西部地區的豐富自然資源。

  28.【答案解析】C。本題考查近形詞辨析。A項connect意為“連接,聯合”;B項combine 意為“聯合、結合、合并”;C項compete意為“比賽,競爭”;D項compare意為“比較”。 句意:許多本地的公司為了謀得一份市場份額,正竭力地與國外的公司競爭。

  29.【答案解析】D。本題考查近義動詞辨析。A項spend意為“花費”;B項waste意為“浪費”;C項enjoy意為“享用”;D項kill time意為“消磨時間”。 句意:許多學生會在暑假看電視只為消磨時問。

  30.【答案解析】C。本題考查了同根分詞做形容詞的辨別使用。在本句中的“----ing"形式充當定語形容詞一般用來修飾物,如"news”,而“----ed"形式充當定語形容詞一般用來修飾人,在本題中做表語,表現人的興奮。句意:當聽說救援隊又找到了一名幸存者的令人激動的消息后,我們都十分興奮。

  B節(section B.

  31.【答案解析】B。本題考查專有名詞前冠詞的使用方法。國家名前面不可使用冠詞,由于此處的愛迪生并非真正的歷的愛迪生,因此不是特指,所以只能使用不定冠詞。句意:他有這么多的發明,可真是一位日本的愛迪生啊。

  32.【答案解析】A。本題考查獨立主格結構。獨立結構“分詞邏輯主語+分詞(主動用-ed;被動用-ing)”在本題中做條件狀語。句意:考慮到所有的事情,他的建議比你的建議更有價值。

  33.【答案解析】D。本題考查現在完成進行時的用法。該時態用于表達從過去某個時刻開始的動作,一直持續到現在,而且還有繼續持續下去的趨勢。句意:盡管這兩家鄰居在一起住了二十年,可他們一直不和睦。

  34.【答案解析】A。本題考查不定式之完成形式的用法,本題中動詞不定式to have left the stage作主語she的補足語。句中‘‘to leave’’表示的動作發生在”got marriied”之前,要求用不定式之完成形式來表達。句意:——珍妮依然還在為她的電影明星夢而奮斗嗎?——恐怕沒有吧,據說她結婚后就離開了舞臺。

  35.【答案解析】B。本題考查非謂語動詞的用法。非謂語動詞短語用作時間狀語(=when she is asked…),-ed 形式與主語she是被動關系。本題的答案也可以是When asked形式(在時間狀語從句中,如果從句的主語與主句的主語一致的時候,從句的主語和系動詞可以省略)。句意:當被問及到是誰時,她說她是約翰遜的朋友。

  36.【答案解析】C。本題考查主謂一致。前一個分句主語部分的中心詞是"the number'’,是單數名詞,要用到單數謂語;而后一個分句主語部分的a number of是“許多的”含義,中心詞是其后的復數名詞,要用到復數謂語。句意:被邀的人們的數量是五十人,但他們中的很多人由于各種原因缺席了。

  37.【答案解析】C。本題考查時間狀語從句的使用。當主句用一般將來時時,時間狀語從句或條件狀語從句常用一般現在時表示將來。句意:等我向你解釋清楚整個事情后,你會發現困難之處的。

  38.【答案解析】D。本題考查非限定性定語從句。這種從句的關系代詞要使用"which'’,而不用“that”。 句意:關于減銳的新政策將在下個月實施。

  39.【答案解析】B。本題考查主謂一致。根據近鄰原則,not only A but also B這一對等結構處于主語位置時,謂語動詞的數形由B的數形決定。在本題中,和be動詞鄰近的是‘'Jane and Mary’,所以動詞應用其復數形式。句意:一場考試接著一場考試后,不光是我,就是珍妮和瑪麗都累壞了。

  40.【答案解析】B。本題考查動詞的使役用法。該用法為"have sth.done"和"get sth.done'’,動詞詞義為“使……”。sth.與done是被動關系。句意:——順便問一下,你什么時候粉刷了你的臥室?——上個星期天。

  41.【答案解析】B。本題考查主謂一致。本題考查到兩處主謂一致的使用,前面空格出的主語的中心詞是a survey of,所以其謂語是單數形式;后面空格出的主語是several hours sitting in front of the computer,其謂語動詞是單數形式。句意:對學生的一項民意調查表明,這些學生也承認在電腦前一坐幾個小時對于其健康是有害的。

  42.【答案解析】B。本題考查倒裝的讓步狀語從句的使用方法。形容詞,副詞,動詞原形,不加冠詞的單數名詞+ as/though+句子其它成分,構成倒裝的讓步狀語從句,其正常語序為’Though she was tired,…。句意:盡管她很累,但是卻不能入睡。

  43.【答案解析】D。句意:今晚在你的飛機著陸的時候,我將已經在機場等三個小時了。

  本題考查將來完成進行時。表示在將來某個時間點之前,已經完成的動作。

  44.【答案解析】A。本題考查非限制性定語從句和表語從句。which作為關系代詞,引導的非限制性定語從句,其先行詞部分為逗號前面的整個主句。what作為關系代詞,引導一個表語從句,且在從句中作賓語。句意:活動被推遲了,這正是我們想要的。

  45.【答案解析】C。本題考查情態動詞完成式表過去推測的用法。must(not)have done表示對過去發生的情況做出的肯定的推測。句意:這個屋子亂成一團糟,它一定沒有被打掃過。

  46.【答案解析】B。本題考查虛擬語氣的倒裝和省略用法。此處為虛擬語氣用于將來情況的用法。此時if從句用(If I)’were to do sth.或(If I)should do sth.,為了強調可以用其倒裝結構,且省略if。倒裝省略句為Were I to become或should I do等。句意:如果我要成為一名研究生,至少需要掌握兩門外語。

  47.【答案解析】C。本題考查It is the(first, second)third time that…結構用法。該結構中that從句要用現在完成時。另外考查have been to和have gone to的區別。句意:這是我第三次到故宮了,我依然認為它可嘆為觀止。

  48.【答案解析】A。本題考查虛擬語氣在某些特殊從句中的用法。在表示建議、請求和命令的復合句中,相關從句中常常使用特殊虛擬語氣,動詞部分形式為should+原形動詞或省略should。句意:他提議我們在英語晚會上演一場角色劇。

  49.【答案解析】B。本題考查定語從句。先行詞為不定代詞時,引導詞要用“that'’,且在從句中作賓語,可以省略(此時All that you can do…=What you can do…)。句意:你可做的能安慰她的事,就是耐心地聽她的故事。

  50.【答案解析】C。本題考查現在完成進行時。該時態表示已經做并且截止現在還在完成的事情。句意:經理已許諾漲薪水好長時間了,但至今光打雷不下雨。

  Part III Reading Comprehension(1)

  第一節

  51.A。細節題。52.D。細節題。53.B。推斷題。54.D。主旨題。

  第二節

  55.B。細節題。56.D。細節題。57.D。細節題。58.C。細節題。

  第三節

  59.C 60.A 61.D 62.B 63.C 64.D 65.A 66.B

  第四節

  67.A。細節題。 68.D。細節題。69.C。細節題。70.B。主旨題。

  試卷二

  Part IV Translation

  Section A

  71.他從來沒有出去過,但是他厭倦了呆在家里,想出去一次。

  72.她吃驚地發現了這些光盤,于是撿起了一個,坐到床上打開了它。

  73.在美國,人們建議小學和中學給學生每周兩個半小時的體育活動時間。

  74.研究還發現:在這些學校中,百分之二十二的學校不要求學生上體育課。

  75.一些家長贊成體育課取消競技性體育活動的主意,但其他的家長卻絕對不贊成這樣做。

  Section B

  76.Dealing with these problems totally depends on experiences.

  77.Could you please help me to book a room in a four-star hotel in New York?

  78.There have been a 10-year trade relationship between us two countries.

  79.The whole set of equipment can be fixed within several hours.

  80.Now, our experiment has come to the last and the most important stage.

  Part V Writing

  Shopping Online

  Nowadays, with the development of information technology and frequent use of computers , more and more people like shopping online . Shopping online has become increasingly popular for some people. Different people have different opinions on it.

  Some people think shopping online is very convenient and time-saving. They need not go out to buy and they can pay by e-bank.

  However, some other people dislike shopping online because they think it is dangerous to buy online . Though the price maybe lower, the quality of the goods maybe poorer. Sometimes they maybe cheated online.

  As far as I’m concerned, I think every coin has two sides, and we should make full use of the convenience of shopping online and be careful enough

  2010年山東省普通高等教育專升本統一考試

  (考試時間:120分鐘)

  英語真題試卷一

  第一部分:聽力理解共20題,每題1分。

  (Part I Listening Comprehension)(1x20)

  Section A

  Directions: In this section , you will hear 8 short conservations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must red the four choices marked A,B,C, and D, and decided which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet 2 with a single line through the center.

  Short conservations.

  1. A. In a hotel. B. In a library. C. In a bank. D. In a restaurant.

  2. A. The loss of some TV equipment. B. The delay in the delivery of certain goods.

  C. The improper functioning of the audit department. D. The mistake made in the Atlantic Company’s order.

  3. A. 215 B. 250 C. 430 D. 500

  4. A. At a travel agency. B. At a sporting goods store.

  C. At a gymnasium. D. At a body building center.

  5. A. 5 kilometers. B. 10 kilometers C. 15 kilometers. D. 20 kilometers.

  6. A. She agrees with the man. B. The man missed the last study session.

  C. She didn’t understand the last chemistry class. D. The man should be more serious about his studies.

  7. A. He has just recovered from the flu. B. He won’t be able to go to the play.

  C. He heard that the play isn’t very good. D. She already has had supper.

  Long conservations

  Questions 9 to 12 are based on the first conversation.

  9. A. Two sports fans. B. Two old friends.

  C. Customers and shop assistant. D. Foreign tourist and his local guide.

  10. A. He plays ball games only. B. He goes to places where major sports games are held.

  C. He never plays any sports. D. He talks a lot about sports and watches sports games on TV at home.

  11. A. He has never missed watching any important tennis games.

  B. He has never missed watching any tennis games held at Wimbledon.

  C. He goes to Wimbledon every year when the international tennis championships are held.

  D. He isn’t really interested in the sport and has never learned to play it.

  12. A. The man doesn’t seem to play any sports.

  B. The man used to be an active sports player when he was young.

  C. The woman has no interest in playing sports.

  D. The woman is quite angry with the man for wasting so much of her time.

  Question 13 to 14 are based on the second conversation.

  13. A. She is shy when speaking in front of people.

  B. She forgot to prepare the class.

  C. She made a serious mistake in front of people.

  D. She forgot to give a presentation.

  14. A. He looks like children. B. He feels very nervous when somebody is waiting for him.

  C. He likes history very much. D. He blushes frequently.

  15. A. A common habit. B. A common behavior.

  C. A learned behavior. D. A learned habit.

  Section B

  Directions: In this section, you’ll hear a passage three times. When the passage is read for the first time, you should listen carefully for its general idea. When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written.

  Hello! I am a 20-years-old college student looking to find two 16 to share a new 3-bedroom plus 2-bath apartment. Twenty-something college students 17 . Looking for 18 , clean, outgoing and respectful individuals. The apartment is new, close to the north entrance of the school, and within walking 19 to the subway station. Equipped with private bedroom, closet, telephone, high-speed Internet, parking yard, $ 20 per month utilities not included.

  第二部分:詞語用法和語法結構,共30題,從A、B、C、D四個選項中選出答案。

  Part II Vocabulary and structure(0.5x30)

  Directions: There are thirty incomplete sentences below. For each one there are four choices marked A, B, C, and D. You should choose the one that best fits into the sentence.

  Then marked the corresponding letter on the answer Sheet.

  21. Last year the advertising rate by 20 percent.

  A. raised B. aroused C. arose D. rose

  22. When he arrived, he found the aged and the sick at home.

  A. nothing but B. none but C. none other D. no other than

  23. The student was just about to the question, when suddenly he found the answer.

  A. arrive at B. give up C. submit to D. work out

  24. We are all for your proposal that the discussion .

  A. be put off B. was put off C. should put off D. is to put off

  25. The first, second, and third prizes went to Jack, Tom, and Harry .

  A. equally B. differentl C. similarly D. respectively

  26. He had never given a speech to so many people, so he felt .

  A. excited B. stupid C. disappointed D. nervous

  27. Success in the lab doesn’t always mean immediate success on a large .

  A. business B. account C. way D. scale

  28. Mr. Smith said that he did not want to any further responsibilities.

  A. get on B. look up C. put up D. take on

  29. It is impossible to with a person whose methods are completely opposed to your own.

  A. cooperate B. correspond C. compete D. compare

  30. It was the training that he had as a young man made him such a good engineer.

  A. has B. later C. which D. that

  31. When the interval came, everyone the bar.

  A. made out B. made into C. made for D. made up

  32. The wide use of computers is a of the Information age.

  A. urgent B. characteristic C. remarkable D. feature

  33. If either of you had been able to your anger, the fight would have been avoided.

  A. hold up B. hold out C. hold back D. hold onto

  34. By lip reading or watching the movements of the speaker’s lips , a deaf person can actually see the person at the other telephone is saying.

  A. that B. how C. what D. where

  35. The story of the homeless orphan has sympathy from the public.

  A. aroused B. attracted C. defended D. adopted

  36. She will tell us why she feels so strongly that each of us has a role in making the earth a better place to live on.

  A. to have played B. to play C. to be played D. to be playing

  37. The place the bridge is supposed to be built should be the cross-river traffic is the heaviest.

  A. which; where B. at which ; which C. at which ; where D. which ; in which

  38. The cost of living in Glasgow is among the lowest in Britain, the quality of life is probably one of the highest.

  A. since B. when C. as D. while

  39. Thank you for all your hard work. T don’t think we it without you.

  A. can manage B. could have managed C. could manage D. can have managed

  40. According to the air traffic rules, you switch off your mobile phone before boarding.

  A. may B. can C. would D. should

  41. Had he worked harder, he the exams.

  A. must have got through B. would have got through

  C. would get through D. could get through

  42. The reason why he didn’t come to school was ill.

  A. due to B. that he fell C. because he fell D. because of falling

  43. I can’t find my purse anywhere. You have lost it while shopping.

  A. may B. can C. should D. would

  44. We should learn from those are always ready to help others.

  A. who B. whom C. they D. that

  45. Mr. Herpin is one of the foreign experts who in China.

  A. works B. is working C. are working D. has been working

  46. Tom is the only one of the students who to Shanghai.

  A. have gone B. have been C. has been D. had gone

  47. I, your good friend, will try my best to help you out.

  A. who is B. who am C. that is D. which am

  48. The old man has two sons, are lawyers.

  A. both of them B. both of who C. both of whom D. both of they

  49. He is a man of great knowledge, much can be learned.

  A. in whom B. about whom C. from whom D. of whom

  50. Do you know the man just now?

  A. to who I nodded B. I nodded to C. whom I nodded D. Whom I nodded to him

  Passage One

  There is so much more meaning to a message than what exists in the spoken or written words. For example, if a person says, “you know, Barbara, I really like you,” it has different meanings depending on whether it is said by man or a woman, in an office or a bar. Context, the tone of voice, the stress put on certain words, as well as the eye contact, physical distance, and the relationship between the speaker and the listener are all factors which give meaning to what’s being said. Sometimes, these factors can generate much more meaning than the words themselves. If a friend say to me, “Gee, I can’t wait to see the result of the upcoming election,” my interpretation of that message will be based upon my knowledge of my friend’s political views, the situation with the current campaign, and my ability to understand the meaning behind the tone of voice.

  Our ability to understand such cue is developed without us being aware of it through our process of socialization, Our interpretation of these cues just comes naturally. Every culture has its own set of culture cues that each member of that culture understands. It’s common how a person from culture A and a person from culture B interpret the very same words in totally different ways. Here are some examples:

  When ”Sarcasm” Means “Sincerity”

  Marsha thought things were going well with her new French friends, particularly Bertrand. He often invited her to interesting and fun events, but he was often making fun of her. One day at an art exhibition, while looking at a particularly abstract piece, Marsha said that she couldn’t understand what the artist was trying to express. Bertrand smiled and responded, “Yes, I’m afraid French art is far too advanced for Americans to understand.” Marsha was upset; she really liked him and couldn’t figure out what caused him to frequently make fun of her. So, she asked her host mother about it. “My dear,” the host mother told her, “This means that he really likes you. In France, when someone feels comfortable enough to make fun of you, that mean that you have been welcomes as a very close friends.”

  Joshua, an American student in Heredia, Costa Rican partner to meet for coffee. When he asked what time they should meet, the response was “Nos encontramos ahora en elparquet”. “Ahora” literally means now. So, he grabbed his jacket and headed straight to the park where they agreed to meet. Half an hour later, his friend arrived without the least sigh of regret for being late. After discussing the matter with his Spanish teacher, Joshua learned that in Costa Rica, ”Ahora” means sometime within the hour. And, if people decide to meet someplace like park, it is no problem for one or the other to wait for a while because they will spend some nice time in the park, probably running into some other friends, or meeting someone friendly.

  When “Yes” Doesn’t Means “Yes”

  Many business people might have experienced this frustrating situation in Japan. Sarah, a young businesswoman from New York, was sent to Japan to close a big deal for her company. While giving her presentation, she became more and more certain of sale because her Japanese business partners continually nodded their heads as she spoke. When she finished, she thought the deal was made and asked when they would like to sign the agreement. She was shocked when she was told that they were not yet sure if they wanted to make the deal or not. What Sarah did not know is that in Japan, nodding head does not necessarily mean “yes” as it does in the US. It can also mean “yes, I am listening and understanding what you are saying.”

  These stories provide just a few examples of how language skills are simply not enough to achieve effective communication in another culture. To get the most of your international learning experience, focus on gaining cross-cultural skills will enable you do the following:

  `understand how culture affects communication;

  `deal with behavior that seems to you strange or offensive;

  `learn from your cultural adaptation process;

  `communicate more effectively.

  These skills will also help you when you learn a new language. After all, language is s reflection of the culture from which it developed.

  51. This passage tells us that .

  A. sometimes, all the meaning of a message is revealed from the tone of voice.

  B. language skills can convey more meaning than you can understand.

  C. language skills alone are not enough for cross-cultural communication.

  D. meaning of a message only exist in the spoken or written words.

  52. According to the passage, all the following statements are not true except .

  A. We are born with the ability to understand the cultural cues.

  B. Marsha’s French friend, Bertrand, didn’t like her and often laughed at her ignorance of the French atr.

  C. Joshua learned that in Costa Rica, people are usually late for their appointments and won’t feel sorry for that.

  D. Nodding in Japan is understood in quite a different way from that in America.

  53. The stories told in the passage show that language skills are not enough for people to communicate effectively in .

  A. the same culture. B. another culture. C. family members. D. in the same situation.

  54. will also be helpful when we learn a new language.

  A. Cross-cultural skills B. Spoken language C. Behavior study D. Communicating

  Passage Two

  The automobile has given people incredible freedom of movement. It enables them to decide where they want to go and when. The automobile influences where people live and work and how they spend their leisure time. The striking changes in people’s lives created by the automobile began in the United States and have since spread across much of the globe, especially in developed countries. But even in developing nations, the automobile is increasingly reshaping patterns of living.

  When the first automobiles were produced, only the well-to-do could afford them. Soon, however, prices declined as production increased in response to the growing demand. The lower prices put the automobile within reach of more and more Americans. Well-off urban residents found car ownership cheaper than keeping a horse and carriage. The growth in car ownership led to the building of more and better roads, which further increased travel throughout the nation. Before the development of automobiles, urban workers walked, bicycled, or rode horse-drawn vehicles to their jobs. But as roads improved and car ownership expanded, workers no longer had to live near their jobs.

  During the 1920s, people in U.S. cities increasingly moved to the suburbs because of the freedom provided to the workers by automobile ownership. By the mid-1950s, even factories had begun to relocate in the suburbs. Wherever people have easy access to automobiles, cars play a major role in social life and the choice of recreational activities. People find it fun to hop in the car and visit friends and relatives, whether the drive takes a few minutes, hours, or days. The automobile helps make it easy to organize picnics, family reunions, and other get-togethers. Trips by automobile to such places as theme parks, national parks, and mountain and seashore resorts are a favorite type of vacation for many people.

  55. Which of the following is NOT a change brought by the automobile?

  A. The freedom to go anywhere in the world.

  B. The changed way of entertaining ourselves in life.

  C. The growth of more and better roads.

  D. The disregard of the existence of national borders.

  56. What does the word “well-to-do” (Line 1, Para.2) mean ?

  A. Excellent. B. Well done. C. Rich. D. Better.

  57. Which of the following is NOT a change directly created by automobiles?

  A. More theme parks and national parks were set up.

  B. More city residents moved to suburban areas.

  C. More and better roads were built.

  D. People have family reunions more frequently.

  58. What is the author’s attitude toward automobiles?

  A. Negative. B. Positive. C. Neutral. D. Indifferent.

  Passage Three

  To become a success in high tech Silicon Valley, Alan Aerts used low tech skills and hard work. He carried boxes of produce for a grocery store and sold bread to restaurants while launching a vending machine business that sells soft drinks and snack foods to workaholic computer engineers.

  In 190, on his route as a bread salesman for a bakery, Aerts ran into the owner of a Pac Man game control panel who was servicing his equipment at a restaurant in Oakland, California. Aerts, who always wore a shirt and tie on sales calls, was impressed by the other fellow’s jeans and T shirt and resolved to branch out on his own.

  But capitalism requires capital, and Aerts had little money to spare. Living paycheck to paycheck with his wife and newborn son, he worked days at the bakery and nights at a grocery store to pay the mortgage. During downtime between jobs, he developed his business strategy. ”I’m sure I did every wrong thing you can possibly do,” says Aerts. “But I knew that with enough hard work, it would all make sense.”

  To get his business off the ground, he relied on a second mortgage and credit cards, sometimes paying rates as high as 19%, to buy video game and vending machines. After purchasing several machines at retail price, he realized he could buy them directly from the manufacturers for less. And he learned that vending machines were more profitable than video games, which needed to be replaced frequently to keep up with the fickle tastes of gamers. Aerts used the contacts he made through his bakery job to prospect for new business. To hedge his bets, he put in ten years at the grocery store to earn a modest pension.

  Today, Aerts’s company, Custom Vending Systems, is the largest privately owned vendor in the region. He says business is booming as the Valley’s economy blossoms after its 2000 bust. In 2005, Aerts and his wife donated $ 2.5 million to fund scholarships at the local community college. He’s still busy around the clock, but now he dedicates evenings and weekends to charity work and local politics instead of a second job.

  59.Alan Aerts achieved success in Silicon Valley mainly by .

  A. starting a vending machine business B. the traditional approach and hard work

  C. selling soft drinks and snack foods D. selling game control panels

  60. What is the possible reason for Mr. Aerts decision to branch out his own business .

  A. He and his wife had been living a paycheck to paycheck life.

  B. He wants to offer his son a better life when he grows up.

  C. He wants to achieve financial freedom for his family.

  D. He was sure that it was the right time to start his own business.

  61. “Capitalism requires capital” (Line 1, Para.3) can be interpreted as .

  A. capitalism is involved around capital B. capital is essential for starting business

  C. capitalism is a word derived from capital D. capitalism needs the support of capital

  62. By saying that “it would all make sense with enough hard work”, Mr. Aerts means .

  A. it is important to understand the meaning of hard work

  B. you will be rewarded if you work enough hard

  C. you will understand hard work if you work hard enough

  D. it is meaningless to exert hard efforts into your business

  第二節:英語理解,把意義相同的英漢語句匹配到一起。

  Part 1

  63.科學家們已經作了無數試驗,表明在改進人的行為方面,表揚比批評有效得多。

  64.我不知道該給我的女兒買什么禮物。

  你有什么建議嗎?

  65.我一定向他轉達您的問候和邀請。

  66.謝謝你的禮物,這正式我想要的。    A. I’ll surely remember you and your invitation to him.

  B. Scientists have done countless experiments to show that praise is far more effective than criticism in improving human behaviour.

  C. I have no idea what to buy for my daughter. Do you have any suggestions?

  D. Thank you for the present. It’s just what I wanted.

  Part 2

  67.老讓我等你,真是煩透了。

  68.是他指出了我的缺點并鼓勵我加以改正。

  69.我有急事,能把她電話給我嗎?

  70.他們似乎不太可能信守諾言。    A. It’s urgent. Could I have her cell phone number?

  B. It is he who has pointed out my shortcomings and encouraged me to get rid of them.

  C. It didn’t seem likely that they would ever keep their promise.

  D. I am sick of always waiting for you !

  英語真題試卷二

  第一部分:聽力

  16. 17. 18. 19. 20.

  第四部分:翻譯(Part IV Translation), 共10題,考試時間為20分鐘。

  A節(section A)英譯漢,5題,要求將閱讀理解材料中5個劃線句子譯成漢語。

  71. Sometimes, these factors can generate much more meaning than the words themselves.

  72. After all, language is s reflection of the culture from which it developed.

  73. The automobile influences where people live and work and how they spend their leisure time.

  74. During the 1920s, people in U.S. cities increasingly moved to the suburbs because of the freedom provided to the workers by auto mobile ownership.

  75. He’s still busy around the clock, but now he dedicates evenings and weekends to charity work and loval politics instead of second job.

  B節(Section B)漢譯英,5題, 要求將下列5個句子譯成英語。

  76. 要申請這份工作,你應該先填寫這個表格。

  77. 他有禮貌的說:“我開窗戶您介意嗎?”

  78. 我們的英語老師經常做一些教育研究。

  79. 這是小王的私人信件,在未獲得它的允許的情況下你無權翻閱。

  80. 盡管我和瑪麗具體有不同的國籍,我們對音樂卻有著共同的愛好。

  第五部分:寫作 Part V Composition, 考試時間為30分鐘。

  Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay in honor of teachers on the occasion of Teacher’s Day. You should write at least 120 words following the outline given below:

  1. 想老師致以節日祝賀

  2. 從一件難忘的事回憶老師的教誨和無私的奉獻

  3. 我如何回報老師的關愛

  2012年山東省普通高等教育專升本統一考試

  英語試卷一

  第一部分: 聽力理解(本大題共20小題,每小題1分,共20分)

  Part I Listening Comprehension

  Section A

  Directions: In this section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. Both the conversation and the question will be spoken only once.

  Short Conversations

  1. A) Give a speech in Professor Jones class. B) See Professor Jones after class.

  C) Postpone her meeting with Professor Jones. D) Go to the beach with her friends.

  2. A) Anything but some meat. B) Some fruit only. C) Nothing. D) Some meat and fruit.

  3. A) The man. B) The woman’s mother. C) The baker. D) The woman.

  4. A) By plane. B) By ship. C) By car. D) By bus.

  5. A) 76 B) 67 C) 59 D) 69

  6. A) He stopped smoking. B) He still smokes.

  C) He used to smoke 20 cigarettes a day. D) He smokes 10 cigarettes a day.

  7. A) It was better. B) It was a disaster. C) It was not good enough. D) It was great.

  8. A) Sales clerk and customer. B) Doctor and patient. C) Waitress and customer. D) Teacher and student.

  Long Conversation 1

  Questions 9 to 12 are based on the conversation you have just heard.

  9. A) They’re roommates. B) They’re families. C) They’re cousins. D) They’re friends.

  10. A) She easily got nervous while speaking in front of others. B) She missed her psychology class.

  C) She had not finished her homework. D) She failed the English exam.

  11. A) Go to psychology class. B) Get fully prepared before speaking in public.

  C) Try to forget about people while speaking in public. D) Never speak in public.

  12. A) Men become nervous more than women. B) Children become nervous more easily than adults.

  C) It’s common for women to get nervous. D) Women become nervous more than men.

  Long Conversation 2

  Questions 13 to 14 are based on the conversation you have just heard.

  13. A) Expensive. B) Interesting. C) Waste of time. D) Boring.

  14. A) Because he has nothing else to do. B) Because it helps him to get a job in the future.

  C) Because he loves studying. D) Because he is interested in business management.

  Section B

  Directions: In this section, you will hear 2 passages. At the end of each passage, you will hear some question. Both the passage and the question will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choice marked A)、B)、C) and D). Then mark the corresponding letter on the Answer. Sheet with a sing


山東專升本網聲明:

(一)由于考試政策等各方面情況的不斷調整與變化,本網站所提供的考試信息僅供參考,請以權威部門公布的正式信息為準。
(二)本網站在文章內容來源出處標注為其他平臺的稿件均為轉載稿,免費轉載出于非商業性學習目的,版權歸原作者所有。如您對內容、版權等問題存在異議請與我們聯系,我們會及時進行處理解決。

上一篇:2019年山東省專升本計算機考試真題
下一篇:歷年山東專升本專升本考試計算機真題

  • 山東專升本便捷服務
  • 山東專升本考生微信交流群

    掃一掃加入微信交流群

    與考生自由互動、并且能直接與資深老師進行交流、解答。